Regressietherapie Emmeloord

Wat is regressietherapie?

Regressie betekent letterlijk “teruggaan in de tijd”. Alles wat je ooit hebt meegemaakt ligt ergens in het onderbewuste opgeslagen.

Wat gebeurt er met regressietherapie?

Tijdens een therapie sessie is het mogelijk om doormiddel van regressietechnieken terug te gaan in de tijd en vanuit het onderbewuste informatie over jezelf bewust te maken. Dit kan bijvoorbeeld een visualisatie techniek zijn.

 

Er worden momenten blootgelegd waarop je een belangrijke keuze of beslissing hebt gemaakt en onderzoeken of deze een doorwerking heeft in het heden. Of, we gaan op zoek naar het ontstaan van een klacht die zijn oorsprong heeft in het verleden. Vaak belemmeren deze ons bij het maken van nieuwe keuzes.

Bewustwording met regressietherapie

Door het onderzoeken van het verleden ontstaat bewustwording van het probleem. Daarna ga je op zoek naar wat nodig is om deze gebeurtenis te helen en te integreren in je huidige leven. Daarnaast kun je op zoek gaan naar krachtmomenten uit je verleden. Je kunt deze ‘wakker’ maken zodat je daar in het hier-en-nu van kunt profiteren.

 

Regressie therapie beperkt zich in mijn praktijk tot dit huidige leven. Wanneer je meer wilt weten over vorige levens zou ik aanraden op zoek te gaan naar een regressie-reïncarnatie therapeut.